Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

Geschiedenis

De muziekvereniging werd opgericht in november 1985 onder impuls van Pieters Jacques.

Tijdens het Sint-Ceciliafeest van de fanfare Kunst en Vermaak Lissewege werd duidelijk dat er onenigheid bestond tussen de muzikanten, de dirigent en het bestuur. Daarop besloten enkelen onder hen om een eigen muziekkorps op te richten. Pieters Jacques, Achilles Taveirne en Strubbe Roland zetten hun schouders onder dit idee en een eerste optreden in december ter gelegenheid van een opruststelling van een collega van Achilles was een feit.

Een tijdje later werd de naam Brugse Dorpsmuzikanten onder de doopvont gehouden en een eerste officiele optreden in februari 1986 werd vastgelegd.

In 1986 werden slechts een tiental uitvoeringen volbracht maar stilaan werden de Brugse Dorpsmuzikanten een begrip in Brugge en omstreken. Na een tijdje werden de oude uniformen van Koolskamp op gekocht . Dit waren de bordeauxkleurige jassen en zwarte broeken en bootjeskepies. Een aantal instrumenten en partituren van Steenbrugge werden aangekocht. Stilaan groeide het ledenaantal en werden de muzikale uitstappen talrijker. Ondertussen werden onze nieuwe, felblauwe uniformen een herkenning voor vele organisatoren van festiviteiten.

Op het einde van ons bestaan (dec 2015 )  staat ons totaal aan uitvoeringen op 1991 . dit betekent een gemiddelde van ongeveer zestig per jaar.  In 1997 haalden we 97 uitvoeringen. Vergeten we daarbij niet de buitenlandse activiteiten waarbij we trots ons vaderland en meer bepaald Brugge muzikaal vertegenwoordigd hebben.